top of page

Over mijzelf

Op 14 september 1964 ben ik geboren als oudste uit een boerengezin van 5 kinderen.
Mijn ouders hadden een boerderij bestaande uit 36 koeien, 600 mestvarkens en 1 hectare asperges.
Ik ben dus opgegroeid op een boerderij waar het hard werken was en wij als kinderen  altijd moesten meehelpen.
Na de LEAO, de Middelbare Tuinbouwschool en een stukje MEAO ben ik gaan werken in een bloemenkwekerij. Daarnaast deed ik nog voor een ander tuinbouwbedrijf de administratie.
Tijdens deze langere werkperiode heb ik steeds cursussen gevolgd op het gebied van boekhouding en administratie waaronder PDB, MBA en HBO SPD-propedeuse.
Mijn 3 broers hebben ook een eigen bedrijf, mijn jongste broer heeft de boerderij overgenomen van mijn ouders en heeft zich inmiddels volledig gericht op de aspergeteelt. Mijn oudste broer die ook graag boer wilde worden is geëmigreerd naar Texas en heeft daar een melkveebedrijf. De middelste broer heeft een 24 uur service glasbedrijf.

Op 25-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met de triathlonsport. Na een seizoen triathlon gedaan te hebben ben ik halve dagen gaan werken, zodat ik meer tijd kon vrijmaken voor het trainen. Weer een jaar verder ben ik helemaal gestopt met werken om zodoende mijn weg naar de top te kunnen realiseren. Na jaren van vele trainingen en wedstrijden overal ter wereld (Europa Cups, World Cups, NK’s, EK’s en WK’s)  en de goede begeleiding van mijn trainer Rob Barel resulteerde dit in een NK titel op de Olympische Afstand in 1995 en 1996. In 1997 werd ik 4e op het WK Long Distance en 2e op het NK Lange Afstand in Almere. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij mijn sponsors uit die tijd (NOC*NSF, Tragelux, Born Sportscare, Saucony, Van Tuyl fietsen, Maas oliehandel) Eind 1997 kreeg ik een langdurige blessure (hielspoor) dit doorkruisde mijn plannen om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Sydney 2000.
Mijn achtergrond van een ondernemende familie en de zelfdiscipline om de triathlontop te halen heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben met een eigen administratiebureau.

 

bottom of page